top of page
  • Jana Kyriakou

Program akce: Síla rozmanitosti na pracovišti - workshopy, networking, posezení s občerstvením

Aktualizováno: 1. 4. 2023


STŘEDA 12.10. 2022

9.15 - 13.30 h

Impact Hub D10

Drtinova 557/10, Praha 5 - Smíchov


Srdečně Vás zveme na inspirativní setkání se snídaní, obědem, prostorem pro diskusi a networking a s workshopy na tato témata:


Jak podpořit inkluzi a diverzitu na pracovišti Jak zavést programy mezigeneračního mentoringu

Jak předcházet a řešit předsudečné násilí Case studies - procesy prevence a intervence předsudečné diskriminace a násilí

Prezentace online vzdělávacích materiálů projektu LearnGen

ZAJÍMAVÍ HOSTÉ A WORKSHOPY

PROGRAM:


O PŘEDNÁŠEJÍCÍCH


Jana Kyriakou - spoluzakladatelka SEMwell a Motion Digital, projektová manažerka projektu LearnGen

Jana Kyriakou je wellbeing expertkou a spoluzakladatelkou organizace SEMwell a Motion Digital, která se zabývá sociálně-emočním učením, wellbeing vzdělávacími programy založenými na Mindfulness a podporou sociální spravedlnosti včetně diverzity a inkluze na pracovišti a ve vzdělávání. V rámci této akce Vás Jana krátce provede výstupy jednoho z mezinárodních projektů zaměřených na podporu rozmanitosti především v oblasti věku a představí projekt LearnGen, který se věnuje podpoře mezigeneračního učení. Mezinárodní projektové evropské konsorcium během posledních 2 let vytvořilo volně přístupné online vzdělávací materiály na tato témata pro všechny odbroníky a odbornice v oblastech práce s lidmi - HR, vedoucí týmů, školitele a školitelky, učitele a učitelky, kouče, koučky, mentory, mentorky a další.


Margareta Starka - spoluzakladatelka organizací BED-NA a BE-ID human

Margaret Starka je koučka a expertka na téma diverzity, inkluze, mezigeneračního učení a mentoringu v organizacích. Spoluzakladatelka organizací BE-DNA a BE-ID Human.

Během workshopu nás Margareta provede základními pojmy a druhy rozmanitosti/diverzity, inkluze a diskriminace, jak se tyto fenomény projevují na pracovišti a jak s nimi pracovat k posílení týmu, firmy a celkové lidskosti v práci i životě. Margareta se také dotkne tématu mentoringu a využití volně přístupných online materiálů na podporu mentoringu z platformy LearnGen.


Organizace In IUSTITIA

S předsudky se setkáváme takřka každodenně - na veřejnosti, v zaměstnání, možná nějaké nosíme i ve svých hlavách. Vymýtit je asi nedovedeme, zároveň bychom neměli akceptovat, že ovlivňují naše jednání, ani tolerovat předsudečné chování ostatních.

Organizace In IUSTITIA se již 13 let zabývá tématem předsudečného násilí a za tu dobu poskytla sociální a právní služby tisícovkám lidí, kteří byli napadeni kvůli předsudkům pachatele vůči jejich nezměnitelné charakteristice (barva pleti, národnost, gender, sex. identita apod.).


Během krátké přednášky pracovníci In IUSTITIA seznámí účastníky s problematikou předsudečného násilí, s prostředky, jak pomoci obětem těchto útoků, i s nástroji, jak proti předsudečnému násilí bojovat a předcházet mu, ať už na pracovišti nebo v jiných oblastech našeho života.


Lektoři organizace In IUSTITIA

- advokátka, vedoucí právního týmu In IUSTITIA

- školitelka OSCE/ODIHR na téma Hate Crime

- lektorka školení pro Policii ČR, státní zastupitelství, soudy

Bc. Dušan Vaněk

- sociální pracovník, krizový intervent

- vedoucí sociálního týmu In IUSTITIA

- lektor školení pro Policii ČR a sociální pracovníky


Společný čas, prostor, občerstvení a workshopy Vám přináší projekt LearnGen podporovaný fondy Evropské komise. Účast je proto pro Vás ZDARMA.

Neboť je však kapacita omezena, prosíme, považujte tuto přihlášku za závaznou. A neváhejte s registrací!


Přihlásit se můžete ZDE.


V případě jakýchkoliv dotazů k akci či projektu LearnGen, kontaktujte Janu Kyriakou: jana.kyriakou@motiondigital.eu









0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page