top of page
  • jananetikova

BE WELL - prezentace výstupů projektu SAFE YOUTH

Aktualizováno: 1. 4. 2023



Dne 15.7.2022 proběhla ve Skautském institutu v Praze na Staroměstském náměstí akce “BeWell”, během které byly představeny výstupy projektu SAFE YOUTH. Účastníci*e z řad lektorů*ek a učitelů*ek volnočasových aktivit pro mládež, koordinátorek*ů, pracovnic*íků v sociálních službách, psychoterapeutek*ů, studentů*ek a učitelek*ů se seznámili s jednotlivými výstupy vytvořenými v rámci projektu Safe Youth, jehož cílem je šířit povědomí o tématech sexuální výchovy, duševního zdraví a pohody u mládeže. Účastnice*i si tak mohli vyzkoušet digitální únikové místnosti, prohlédnout si infografiky a nahlédnout do obsahu e-learningu, který je pro všechny zájemce o sexuální výchovu dostupný zdarma na webové platformě projektu.


Jelikož se projekt Safe Youth zabývá i wellbeing, provedla nás Jana Kyriakou na úvod krátkou meditaci “Body scan” na zpřítomnění a zavnímání vděčnosti k našim tělům. Tuto meditaci si s Janou můžete zkusit i vy - zde je odkaz na její youtube kanál, kde meditaci najdete.


První hostkou dne byla Karolína Křížová z organizace Konsent, která dopoledne vedla workshop právě na téma Souhlas (nejen k sexu;). Druhým hostem byla Mgr.Karel Pavlica Ph.D z organizace Prague Pride s přednáškou Genderová, sexuální a vztahová rozmanitost – vybraná fakta a zajímavosti. Obě témata vzbudila pozitivní ohlas a aktivní zapojení všech účastníků*ic.


Den zpestřilo promítání krátkého studentského filmu “Rose” na téma dospívání, identity a lásky od Adam Biben - studenta gymnázia Arabská. Film se zabývá tématy přechodu z dětství do dospívání, hledání identity, ztráty a nalézání lásky a sebepřijetí. Adam sice nemohl být přítomen osobně, ale natočil pro nás krátké intro.


Setkání jsme uzavřeli společnou diskusí nad aktuální situací a vývojem sexuální výchovy v České Republice a navzájem sdíleli příklady dobré praxe.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page